Про одне слово із Шевченкового лексикону - Задорожний, В. (Слово і Час, 2012)
У статті завважено ту обставину, що в сучасних виданнях творів Т. Шевченка дієслово канати в усіх випадках такого авторського слововжитку замінено дієсловом конати. Спираючись на аналіз прижиттєвих видань творів Т. Шевченка, а також беручи до уваги його власноручні текстуальні правки, автор доводить потребу відновлення автентичного Шевченкового тексту, тобто повернення до слова канати, формі й семантиці якого він тут же дає мовознавче тлумачення.