“За читанням Ясунарі Кавабати” Василя Стуса: досвід осяяння - Пуніна, О. (Слово і Час, 2012)
Стаття реалізує “клінічну ситуацію” Василя Стуса в ракурсі зв’язків із філософським ученням буддизму, що ґрунтує творчий доробок японського прозаїка Ясунарі Кавабати, котрий цікавив українського митця й під впливом якого з’явився вірш “За читанням Ясунарі Кавабати”. Ліричний твір розглядається як практика синтезування шляхом творення поверхнево-площинних конструкцій (словесно-художнього образу) на основі наочного уявлення.