Моделі агентно-орієнтованих систем ситуаційного управління - Коваленко, О.Є. (Математичні машини і системи, 2018)
У роботі розглядаються основні моделі побудови систем ситуаційного управління на основі агентно-орієнтованого підходу. Запропоновано моделі для агентно-орієнтованих ситуаційних центрів на основі еволюційного функціонального принципу. Визначено елементи та особливості для запропонованих моделей. Описаний загальний механізм застосування формальних знань для керування багатоагентними системами. Намічені перспективні напрями майбутніх досліджень.