Дослідження методів підвищення достовірності передачі даних у стеках протоколів ТСР/ІР систем публічного адміністрування - Андрущенко, Р.Б.; Бескостий, А.Д.; Зайцев, С.В.; Усов, Я.Ю.; Письменюк, М.А. (Математичні машини і системи, 2018)
Cтек протоколів TCP/IP та модель OSI зарекомендували себе як надійну, відносно просту, технологію передачі даних у комп’ютерних мережах. Проте, за наявності надлишкового шуму у каналі передачі даних виникає необхідність у застосуванні додаткових методів підвищення достовірності передачі інформації. В роботі проведено аналіз існуючих методів підвищення цілісності передачі даних у комп’ютерних мережах, побудованих на базі сімейства протоколів TCP/IP за рахунок застосування завадостійкого кодування. Виявлено їх особливості функціонування, переваги і недоліки та розглянуто основні напрями досліджень у цій області.