Моделювання сценаріїв аварій на атомних електростанціях з використанням системи РОДОС - Ковалець, І.В.; Євдін, Є.О.; Синкевич, Р.О.; Удовенко, О.І. (Математичні машини і системи, 2018)
У роботі розглянуто набір сценаріїв потенційних наслідків важких техногенних аварій на українських АЕС. На підставі класифікації метеорологічних умов розповсюдження атмосферного забруднення проведено моделювання наслідків аварій на прикладі Рівненської АЕС для типових метеорологічних сценаріїв та оцінено максимальні можливі рівні радіоактивного забруднення. Результати розрахунків продемонстрували можливість використання моделювання для розрахунку ризиків для населення в зонах впливу українських АЕС з урахуванням географічних особливостей місцевості, розподілу населення та метеорологічної обстановки в період аварії.