Формалізація та розв’язування одного типу задач маршрутизації БПЛА - Гуляницький, Л.Ф.; Рибальченко, О.В. (Теорія оптимальних рішень, 2018)
Подано формальну постановку задачі маршрутизації безпілотних літальних апаратів, в якій розглядаються одночасно етапи планування операції та відвідування літальними апаратами встановлених цілей. Розроблено метаевристичний алгоритм розв'язування та проведено його аналіз на основі результатів аналізу обчислювального експерименту.