Психофізіологічні засади монтажу як засобу художнього впливу в літературі й кіно - Мазурак, А. (Слово і Час, 2012)
Обґрунтовано психофізіологічні засади монтажу як виражального засобу в літературі і кіномистецтві. Їх функціональність продемонстрована на прикладі аналізу поезії Тараса Шевченка “І досі сниться: під горою…”