Профілактика хронічного больового синдрому та неврологічних розладів плеча після мастектомії - Чешук, В.Є. (Онкологія, 2015)
Наведено огляд наукової літератури, присвяченої проблемі хронічного больового синдрому та неврологічних розладів плеча після мастектомії. Аналіз сучасної інформації показує, що для профілактики інвалідизації та відновлення якості життя пацієнток після хірургічного лікування з приводу раку молочної залози слід проводити психологічну реабілітацію, на ранніх стадіях захворювання виконувати біопсію сторожового лімфатичного вузла для вирішення питання про пахвову лімфаденектомію, операцію виконувати зі збереженням міжреберно-плечових шкірних нервів, доповнюючи загальне знеболення місцевим.