“Записки українського самашедшого” Ліни Костенко як імітація документального твору - Галич, О. (Слово і Час, 2012)
Перший роман видатної української поетеси Ліни Костенко, написаний у формі стилізації під документ, засвідчує тенденцію, що дедалі яскравіше виявляє себе в новітній літературі, коли інтерес до документальності бачення людей і подій переростає в потребу імітувати документи й факти.