О решении третьей однородной краевой задачи деформирования трансверсально-изотропной пластины с криволинейным отверстием при всестороннем растяжении - Хома, И.Ю.; Дашко, О.Г. (Прикладная механика, 2016)
За допомогою методу розвинення шуканих функцій в ряди Фур'є за поліномами Лежандра спільно з методом збурення форми границі одержано розв'язок задачі про напружений стан необмеженої трансверсально-ізотропної пластини з криволінійним (не круговим) отвором. Пластина перебуває під дією рівномірного всебічного розтягу на нескінченності, а на поверхні отвору задано нульові значення нормального переміщення і дотичних напружень. Наведено числові результати та надано їх аналіз.