Схема розкладання молочної сироватки на биодеструкторі - Пашинський, О.С. (Інститут проблем природокористування та екології НАН України, 2009)
Доведена актуальність науково-прикладного завдання щодо обґрунтування наукових засад удосконалення технологічних процесів перероблення молока як передумови стабілізації та поліпшення екологічного стану довкілля навколо молокопереробних підприємств України. Показано, як при участі біодеструктора можливо розкладання молочної сироватки. Застосування запропонованої схеми очищення стічних вод забезпечує належне їх очищення.