Механизмы отрицательного влияния минерально-сырьевого сектора на темпы роста экономики - Пешков, А.А.; Мацко, Н.А. (Інститут проблем природокористування та екології НАН України, 2009)
У статті в систематизованому виді викладені механізми негативного впливу високої частки мінерально-сировинного сектора на темпи економічного розвитку країни. Розглянуто особливості впливу сировинного сектора на економіку в період економічної кризи. Наведено рішення, спрямовані на запобігання й компенсацію негативних наслідків сировинної орієнтації економіки.