Щодо розподілу органічних сполук антропогенного походження в геолого-екологічних системах донних осадків окремих ділянок Чорноморського басейну - Ємельянов, В.О.; Довбиш, С.М.; Насєдкін, Є.І.; Цимбалюк, К.К. (Геология и полезные ископаемые Мирового океана, 2018)
Стаття присвячена проблемі розподілу стійких органічних забруднювачів в геолого-екологічних системах донних осадків ділянок континентального схилу Чорноморської улоговини. Зокрема, визначено особливості змін концентрацій низки хлорорганічних пестицидів та поліциклічних ароматичних вуглеводнів у вертикальному інтервалі верхніх шарів відкладів. Розглянуто природу процесів пересування забруднювачів у шарах осадків різного віку та накопичення їх у певних речовинно-генетичних типах осадків.