Філософська інтерпретація лесезнавчого дискурсу Ніли Зборовської (на матеріалі есею “Моя Леся Українка”) - Смольницька, О. (Слово і Час, 2012)
У статті вперше проаналізовано есей Н. Зборовської “Моя Леся Українка” з філософських позицій українознавства. Здійснено ретроспективний аналіз творів Лесі Українки, задіяно джерела, до яких зверталася письменниця. Наголошено на деїзмі Лесі Українки, проаналізовано релігійне відчуття в її творах.