Епітафії Середньовіччя в українських поетиках ХVII–XVIII ст. - Циганок, О. (Слово і Час, 2012)
У статті розглянуто рецепцію епітафій латинського Середньовіччя в українських барокових трактатах словесності. Писані в річищі вченої поезії епітафії відомим історичним особам цитуються в поетиках зрідка. Значно популярнішими, ніж “серйозні” епітафії, були жартівливі вірші.