“Грайте в міру почуттів Шевченка…”: Огляд відзначених Шевченківською премією романів, повістей, новел (1962–2012) - Наєнко, М. (Слово і Час, 2012)
Йдеться про прозові твори українських письменників, які відзначалися Державною (національною) премією України імені Тараса Шевченка протягом останніх 50-ти років (1962- 2012). Автор аналізує ці твори за жанровими ознаками (новела, повість, роман), тематичною приналежністю (твори сучасної дії й історичного дискурсу) та ідейно-стильовою спрямованістю (соцреалістичний канон, романтичне забарвлення, тяжіння до постмодерну).