Наративна модель роману П. Загребельного “Первоміст” - Сушкевич, Т. (Слово і Час, 2012)
У статті розглядаються особливості наративної моделі роману П. Загребельного “Первоміст”. Досліджується вплив наративної моделі на організацію тексту роману: лінеаризований наратив “завдає” порядок повідомлення про події сюжету; дистанція між історією та оповіддю суб’єктивізує нарацію; гетеродієгетичний наратор урівноважує її об’єктивність; через різні види фокалізації передається історія мосту й персонажів у різних ракурсах.