Художні особливості хронотопу різдвяної прози: темпоральна зумовленість різдвяного оповідання (на матеріалі англійської, російської та української літератур) - Буркут, І. (Слово і Час, 2012)
Стаття присвячена вивченню особливостей хронотопу різдвяної прози, доведено, що часова маркованість – це найстійкіша риса аналізованого жанрового різновиду. Для більшості авторів особливе значення має не так подієва належність сюжету до часу Різдва, як значеннєва наповненість різдвяного хронотопу (семантика хронотопу порога, життєвого зламу, духовної зміни).