Молекулярно-генетичні засади клінічної гетерогенності раку молочної залози (огляд літератури) - Налєскіна, Л.А.; Лук'янова, Н.Ю.; Чехун, В.Ф. (Онкологія, 2017)
В огляді узагальнено інформацію про генетичні та молекулярно-біологічні зміни на рівні пухлини та організму при раку молочної залози (РМЗ) і клінічну гетерогенність цього захворювання. Показано сучасні вектори досліджень щодо діагностики та прогнозу РМЗ, які базуються на даних фундаментальних досягнень з генетики та молекулярної біології. Розглядаються наступні питання: молекулярно-генетична класифікація РМЗ як підсумок вивчення гетерогенності пухлин за молекулярно-біологічними характеристиками; внесок генетичної компоненти у клінічну гетерогенність РМЗ; обґрунтування генетичного походження внутрішньопухлинної морфологічної гетерогенності РМЗ; металовмісні протеїни: властивості, що зумовлюють вплив на особливості перебігу пухлинного процесу.