Підходи інженерії якості сімейств програмних систем - Лавріщева, К.М.; Коваль, Г.І.; Коротун, Т.М. (Інститут програмних систем НАН України, 2008)
Визначено напрямки розвитку інженерії якості програмних систем (ПС), які розробляються у новій парадигмі програмування – генеруюче програмування. Охарактеризовано актуальні проблеми забезпечення якості сімейств систем, що складають базис для побудови окремих ПС - членів сімейств – з повторно використовуваних компонентів. Сформульовано задачі інженерії якості сімейств та підходи до їх вирішення, зокрема задач верифікації, тестування, моделювання та оцінювання якості ПС у новій парадигмі.