Формирование критериев экологической опасности породных отвалов шахт - Кузык, И.Н. (Інститут проблем природокористування та екології НАН України, 2009)
На основі комплексного підходу до проблеми екологічної безпеки окремих об’єктів та територій проведено аналіз стану породних відвалів Донецького регіону та виявлені діючі конічні породні відвали, які, на думку автора, здійснюють найбільший вплив на навколишнє природне середовище. Обґрунтовані критерії оцінки ступеня впливу відвалів, що горять, на формування екологічної небезпеки.