Оценка экологической опасности добычи флюсовых известняков в условиях Крыма - Долгова, Т.И.; Тараненко, О.М. (Інститут проблем природокористування та екології НАН України, 2009)
Доведено, що основою екологічної небезпеки підприємства з видобутку флюсових вапняків у Криму є вилученням та деформацією земель, пиловиділення та проведення буропідривних робіт.