Становлення академічної гуманітаристики - Жулинський, М.Г.; Буркут, К.С. (Вісник НАН України, 2018)
У статті, присвяченій 100-літньому ювілею Національної академії наук України, йдеться про становлення і розвиток академічної гуманітаристики. Автори акцентують увагу, зокрема, на основних етапах становлення в установах Академії літературознавства, мовознавства, мистецтвознавства, фольклористики та етнології.