Видатний учений у галузі профілактичної медицини, публіцист і громадський діяч (до 95-річчя члена-кореспондента НАН України, академіка НАМН України І.М. Трахтенберга) - Комісаренко, С.В.; Чернюк, В.І. (Вісник НАН України, 2018)
11 листопада виповнилося 95 років видатному вченому-токсикологу, гігієністу, одному із засновників наукової школи з профілактичної токсикології, громадському діячеві і публіцисту, лауреату Державної премії України (2002), премії ім. О.О. Богомольця НАН України (2009), премій НАМН України з профілактичної медицини (1995, 2002, 2009, 2015), керівнику лабораторії промислової токсикології і гігієни праці при використанні хімічних речовин Інституту медицини праці ім. Ю.І. Кундієва НАМН України, доктору медичних наук, професору, члену-кореспонденту НАН України, академіку НАМН України Ісааку Михайловичу Трахтенбергу.