Поліморфізм довжини інтронів генів γ-тубуліну як новий підхід до генотипування рослин - Пірко, Я.В.; Буй, Д.Д.; Постовойтова, А.С.; Рабоконь, А.М.; Калафат, Л.О.; Блюм, Я.Б. (Доповіді НАН України, 2018)
Запропоновано нову маркерну систему для оцінки генетичного різноманіття рослин, яка ґрунтується на оцінці поліморфізму довжини інтронів генів γ-тубуліну. Розроблено пару вироджених праймерів до генів γ-тубуліну на основі особливості їх екзон-інтронної структури. Показано простоту та універсальність використання маркерної системи в молекулярно-генетичному аналізі рослин на прикладі видів і сортів Arabidopsis thaliana, Linum usitatissimum, Solаnum tuberоsum, Oryza sativa, Triticum aestivum.