Моделювання різномасштабних процесів формування придонних і шельфових вод у південній частині моря Ведделла - Мадерич, В.С.; Терлецька, К.В.; Бровченко, І.О. (Український антарктичний журнал, 2017)
Метою дослідження є чисельний аналіз впливу топографії дна на потік вод, трансформованих під шельфовим льодовиком Ронне-Фільхнера (льодовикових вод), на шельфі і на материковому схилі в морі Ведделла.