Характеристики рухомих іоносферних збурень над Україною та Західною Антарктикою під час сильної геокосмічної бурі за даними вертикального зондування та некогерентного розсіяння - Барабаш, В.В.; Панасенко, С.В.; Аксьонова, К.Д.; Лисаченко, В.М. (Український антарктичний журнал, 2017)
Мета роботи полягає в одержанні нової інформації про рухомі іоносферні збурення (РІЗ) над Антарктидою та Україною в період сильної геокосмічної бурі 13 – 14 листопада 2012 р. за допомогою іонозонду Української антарктичної станції “Академік Вернадський” та радара некогерентного розсіяння Інституту іоносфери (м. Харків).