Листування Юрія Лавріненка з Юрієм Шерехом у 1945 - 1949 роках - Шестопалова, Т. (Слово і Час, 2013)
Публікація вміщує листування між Ю. Лавріненком та Ю. Шерехом під час їхнього перебування в Західній Європі (Німеччина, Австрія, 1945 – 1949). Подано першу частину листів 1949 р., які зберігаються в Музеї-Архіві УВАН у Нью-Йорку. Теми кореспонденції зумовлені подіями суспільно- культурного життя еміграції на початку 1949 р. Це укладання “Сучасника” (№2), початок конфлікту Ю. Лавріненка з газетою “Українські вісті”, задум циклу “Україна – Схід”, зникнення В. Петрова. Також у листах дедалі активніше порушується питання виїзду мешканців ДіПі-таборів до країн Європи й Америки.