Українська поезія: рецептивні проекції - Гаврилюк, Н. (Слово і Час, 2013)
У статті розглянуто рецепцію української поезії українцями та іноземцями. Важливе місце у формуванні рецептивних проекцій належить світоглядові, ставленню до традиції та модернізації в поезії, до тематики поезії, естетичної цінності.