Літературність як теоретично-естетичний феномен - Нестелєєв, М. (Слово і Час, 2013)
У статті досліджено літературність як теоретичне поняття. Проаналізовано погляди на це питання від формалістів до постструктуралістів та з’ясовано взаємозв’язок художнього, літературного й естетичного. Запропоновано власну концепцію літературності, що полягає в наявності “відкритості”, сюжетності й паратекстуальності як обов’язкових елементів того твору, що вважається літературним.