Література як предмет масового споживання - Бербенець, Л. (Слово і Час, 2013)
Стаття присвячена вивченню процесів комодифікації та гомогенізації, які можна спостерігати в сучасному культурному виробництві. Авторка розглядає шляхи та особливості залучення масової аудиторії до споживання й рецепції сучасних трансформацій літературних творів (літературний туризм, літературні музеї, сценічні й кінематографічні версії літературних творів, рімейки, тенденція до гомогенізації високої і низької культури).