Міжнародна конференція в Острозі - Назарук, В. (Слово і Час, 2013)
19 грудня 2012 р. у стінах Національного університету “Острозька академія” відбулася міжнародна наукова конференція “Тренос” Мелетія Смотрицького та східний богословський дискурс ранньомодерного періоду”, у ході якої обговорили спадщину видатного культурно-освітнього діяча кінця XVI – I пол. XVII ст., мовознавця Мелетія Смотрицького. До наукової дискусії долучилися науковці України, Польщі та Білорусі.