Шестифазна обмотка асинхронних двигунів - Лущик, В.Д. (Електротехніка і електромеханіка, 2012)
Описана шестифазна обмотка, яка складається з двох трифазних обмоток: одна обмотка з'єднана зiркою, iнша – трикутником. Показано, що фазнi струми в обмотцi, з'єднана зіркою, інша - трикутником. Показано, що фазні струми в обмотці, з'єднаній трикутником, повинні бути зсунутi по фазi в ту ж сторону, в яку просторово зсунута обмотка трикутника.