“Розрита” і “занедбана” могили: діалог Євгена Плужника з Тарасом Шевченком - Токмань, Г. (Слово і Час, 2013)
У статті досліджується поезія Є. Плужника в зіставленні з творами Т. Шевченка. Авторка вивчає діалог художніх текстів, знаходить у них спільне і відмінне. Увагу зосереджено на творчому розвитку Шевченкової думки, емоції, образу в поезії Є. Плужника. Відзначено шевченківські духовні цінності й екзистенційні мотиви, виявлено стилістичні особливості віршів обох поетів.