Семантика концепту любові в українській поезії кінця ХІХ – початку ХХ ст.: світоглядно-оцінний аспект - Камінчук, О. (Слово і Час, 2013)
У статті розглядається художньо-світоглядна функція оцінної семантики концепту любові в українській поезії кінця ХІХ – початку ХХ ст. Простежується зв’язок осмислення концепту любові в поезії межі ХІХ–ХХ ст. з ідеями самовияву особистості, провідними для художнього світогляду епохи. Проаналізовано еволюцію світоглядно-оцінної семантики любові в поезії Бориса Грінченка, Лесі Українки, Уляни Кравченко, Олександра Олеся, Миколи Вороного і Григорія Чупринки.