Хімічні та електрохімічні механізми взаємодії металів підгрупи міді з окисненим вугіллям - Копил, С.А. (Поверхность, 2003)
Досліджено сорбційно-електрохімічні властивості активного вугілля при взаємодії з металами підгрупи міді. Показано, що процеси взаємодії основного та кислотноговугілля з цими металами здійснюються за різними механізмами. Для оцінки впливу кисню на електронодонорні властивості вугільних матеріалів проведено квантово-хімічні розрахунки енергетичних характеристик кластерів, що моделюють поверхню активного вугілля. Показана роль кисню в процесах відновної сорбції іонів металів підгрупи міді.