Окисно-відновні процеси за участю активного вугілля у комірці з розділеними просторами - Духно, І.М.; Лисенко, А.О.; Гоба, В.Є.; Тарасенко, Ю.О. (Поверхность, 2003)
Синтезовано серію зразків кисеньвмісного активного вугілля на основі особливочистого вуглецевого сорбенту та азотвмісного вугілля СКН. Вивчено їх фізико-хімічні таелектрохімічні характеристики. Розроблено метод кількісної оцінки електронодонорнихвластивостей та відновної активності за допомогою електрохімічної комірки зрозділеними електродними просторами. Досліджено поведінку синтезованих зразківвугілля в окисно-відновних процесах за участю розчинів, які містять іони Fe³⁺, MnO₄⁻ та Cr₂O₇².⁻