Адсорбція кверцетину на поверхні високодисперсного кремнезему в водних суспензіях у присутності полівінілпіролідону - Казакова, О.О.; Гунько, В.М.; Липковська, Н.О.; Воронін, Є.П.; Погорєлий, В.К. (Поверхность, 2003)
Досліджено адсорбцію кверцетину з водно-спиртових розчинів на поверхні високодисперсного кремнезему при різних концентраціях етанолу. Вивчено вплив модифікування поверхні полівінілпіролідоном на адсорбцію кверцетину. Теоретично розглянуті ефекти сольватації кверцетину в молекулярній і депротонованій формах, а також в адсорбованому стані.