Фотокаталітична деградація родаміну 6Ж на TiO₂/SiO₂ нанокомпозитах - Якименко, О.; Смірнова, Н.; Єременко, Г. (Поверхность, 2003)
Фотокаталітичні властивості TiO₂/SiO₂ плівок, синтезованих золь-гель методом, в реакціях фотодеградації ксантенового барвника - родаміну 6Ж (Р6Ж) під дією УФ та видимого світла досліджено за допомогою електронної та 1Н ЯМР спектроскопії. Поліпшена ефективність змішаних Ti/Si зразків пояснюється збільшенням питомої площі поверхні в порівнянні з промисловим фотокаталізатором Р-25 та впливом наноагрегатівТіО₂ при адсорбції барвника на поверхні.