Антология выдающихся достижений в науке и технике. Часть 10: Открытие и изучение сверхпроводимости материалов - Баранов, М.И. (Електротехніка і електромеханіка, 2012)
Наведено короткий науково-історичний нарис з усесвітньої історії відкриття і вивчення явища надпровідності матеріалів, що знайшло широке застосування в різних галузях науки і техніки.