Про невідповідність схеми заміщення трансформатора його електромагнітним процесам - Придубков, П.Я.; Хоменко, І.В. (Електротехніка і електромеханіка, 2012)
Показано невідповідність відомих схем заміщення лінійного трансформатора його електромагнітним процесам, розглянута залежність складових векторного потенціалу від розподілу векторів щільності струмів обмоток трансформатора, встановлені формули, що виражають магнітні потоки розсіяння через просторові компоненти чотиривимірних потенціалів.