Математическое моделирование ветроэлектрической установки с асинхронным генератором - Канов, Л.Н. (Електротехніка і електромеханіка, 2012)
Запропонований метод математичного моделювання режимів вітроелектричної установки з асинхронним генератором. Метод заснований на сплайн-апроксимації вирішення нелінійних рівнянь алгебри електричної частини установки і на цій основі чисельної інтеграції диференціальних рівнянь системи. Метод проілюстрований на прикладі моделювання режиму вітроелектричної установки з безперервним і імпульсним управлінням двигуном повороту лопатив для стабілізації потужності, що виробляється.