Влияние параметров феромагнитного сердечника на эффективность индукционно-динамического двигателя - Болюх, В.Ф.; Олексенко, С.В.; Щукин, И.С. (Електротехніка і електромеханіка, 2012)
Розроблена математична модель загальмованого індукційно-динамічного двигуна з феромагнітним осердям. Запропонований критерій ефективності, який враховує комплекс силових та масогабаритних показників двигуна. Проведено математичне моделювання процесів в двигуні при різних параметрах феромагнітного осердя. Показано, що при певних параметрах осердя підвищує ефективність двигуна на 30-40%. Встановлені геометричні параметри осердя, при яких ефективність максимальна. Проведені експериментальні дослідження двигуна.