Хромосомо-генна теорія електромеханічних систем на прикладі електромеханічних дезінтеграторів - Лущик, В.Д. (Електротехніка і електромеханіка, 2012)
Обґрунтовується неефективність і непрацездатність електромеханічних дезінтеграторів, розроблених з допомогою хромосомо-генної теорії. Зроблений висновок про безплідність хромосомо-генної теорії в електромеханічній науці.