Іменем Шевченка, в ім'я Шевченка - Жулинський, М. (Слово і Час, 2013)
Ідеться про роботу Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка у 2009 – 2010 рр. Автор розповідає про лауреатів 2009 – 2010 рр., про вручення премій 2010 р., міркує про потребу гідного відзначення 200-ліття від дня народження митця. Наведено тексти промов із нагоди річниць Шевченка.