Тіні з минулого (З архіву Олекси Мишанича) - Мишанич, Я. (Слово і Час, 2013)
Опубліковано матеріали з архіву члена-кореспондента НАН України, відомого літературознавця Олекси Мишанича – рецензії на документально-біографічну повість В. Заремби “Іван Манжура” й монографію Л. Махновця “Григорій Сковорода” – науковий життєпис українського поета й мислителя. Також наведено лист А. Антонюка – автора негативної рецензії на першу зі згаданих книжок – до М. Шамоти, тодішнього директора Інституту літератури ім. Т. Г. Шевченка.