Рецепція естетизму й дендизму в новелі Ольги Кобилянської "Valse melancolique" - Кандинська, В. (Слово і Час, 2013)
У статті розглянуто новелу О. Кобилянської “Valse melancolique” в контексті концепцій естетизму й дендизму, розроблених О. Вайлдом, Ш. Бодлером та Ж. Барбе д’Оревільї. Окреслено основні принципи означених концепцій. Доведено, що Кобилянська однією з перших в українській літературі створює образи героїв, для яких естетизм і дендизм є світоглядом та стилем життя.