Сліди міфу в художньому тексті: "Кленовий пагін" Григора Тютюнника - Горбань, А. (Слово і Час, 2013)
У статті розглядається присутність міфу в художньому тексті. Простежується структура художнього часу і простору, сюжетна схема ініціації (герой – хибний герой), есхатологічна символіка, образні аналогії. Міфологічний аналіз новели “Кленовий пагін” засвідчує, що міф постає символічним кодом художньої літератури взагалі, а не лише фантастичних творів.