Роман "Андрій Лаговський" Агатангела Кримського як "історія хвороби" - Пастух, Б. (Слово і Час, 2013)
У статті досліджено роман Агатангела Кримського “Андрій Лаговський” у контексті проблематики декадансу. Акцент ставиться на поєднанні стильових виявів натуралізму та світоглядних позицій декадансу. Автор доводить, що декаданс як явище насамперед світоглядного рівня використовує набір стильових засобів натуралізму.