Неразрушающий экспресс контроль механических напряжений - Безотосный, В.Ф.; Козлов, В.В.; Набокова, О.В. (Електротехніка і електромеханіка, 2013)
У статті розглядаються питання розрахунків пристроїв неруйнівного експрес контролю механічних напруг. Отримано аналітичний вираз для розрахунків ЕРС, що наводиться у вимірювальній обмотці перетворювача. Розроблена система автоматичного контролю забезпечує лінійність вихідної напруги перетворювача залежно від значення механічної напруженості.